Írástól Lélekig Életmód Magazinja

Ezt ne tedd, ha a gyereked allergiás reakciót mutat!

 

Mikor szokott baj történni? Hát persze, hogy este, hétvégén vagy ünnepekkor.

 

Mit tegyünk, ha a gyerekünk váratlan tüneteket produkál? Csalánkiütés, vörös foltok, viszketés, beduzzadt méhcsípés…

 

Ha valami egyszerű eseményre váratlanul reagál a gyerekünk, azonnal cselekedni kell, mert az allergia súlyos is lehet.

Ha csípés vagy étkezés után allergiás reakciót tapasztalunk, nagyon megijedhetünk. Mert nem tudjuk, hogy mennyire érzékeny a kicsi. Ha még nem fordult elő, akkor azért. Ha meg már igen, akkor meg azért, mert minden alkalommal erősebb a szervezet válasza. Nehéz légzés, légszomj, szívdobogás, pánik, a garat duzzanata és beszűkülése: néhány a lehetséges erős hatások közül.

Mit ne tegyünk?

A legfontosabb, hogy ne ijesszük meg a gyerekünket. Magyarázzuk el, hogy mi történik vele: hogy ez csak allergia. Másodsorban Ne adjunk neki kalciumot! Tévhit, hogy a kalcium helyettesítheti az antihisztamint. Elvesztegetett idő a hatására várni.

Mit csináljunk?

Tartsunk otthon mindig antihisztamint. Ezek vény nélkül kapható gyógyszerek: legyen otthon belőle mindig. Közismert szer a szájon át alkalmazható Fenistil. Pár percen belül érezhető is lesz a hatás. Ha nem, akkor irány az ügyelet. A csípést, kiütést felületileg is kezelhetjük: hűsítő krémmel bekenhetjük, borogathatjuk, vagy hintőporral megsimogathatjuk, hogy a kicsikénk közérzete minél hamarabb javuljon.

Dobjuk ki a kalciumot?

Rég megdőlt már a hit, hogy a folyékony kalcium segít. A pezsgőtablettás változata viszont finom és placebónak is jó. Csak ebből az okból használjunk addig – ha másképp nem tudjuk megnyugtatni a gyereket-, amíg oda nem érünk az orvoshoz.

 

Forrás: Gyerek allergia

 

 

Köszönöm, hogy benéztél hozzám. Ha hasznosnak, inspirálónak érezted a bejegyzést és olvasgatnál még, akkor látogass el az Írástól Lélekig nevű önismereti - grafológiai blogomra is. Vagy csatlakozz hozzánk a Facebookon, ahol beszélgethetünk mindenféléről. Gyereknevelés, oktatás, egészséges életmód, önismeret, finom ételek, nehéz döntések - vagy bármi, amit megoszthatnánk egymással. Legyen ez egy szuper jó közösség!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!