Írástól Lélekig Életmód Magazinja

Kevesebb házimunka, több önidő: 7+1 hasznos tanács

 

Folyton rohansz? Úgy érzed, egyszerre legalább két helyen kellene lenned? Gyötör a lelkiismeret-furdalás, hogy épp a legfontosabbakra nem jut elég időd?  Íme néhány trükk, hogyan nyerj időt:

 

 

1. A ruhák szekrénybe hajtogatása

Ha van a lakásban egy kevéssé használt fotel, íróasztal vagy szék, akkor nyugodtan ráteheted a kivasalt ruhákat. Vagy egyszerűen hagyd a vasalódeszkán. Vagy a szárítón. Mindenki megtalálja ott is. Legalábbis ha felöltözve szeretne munkába indulni. Örüljön mindenki, hogy van tiszta holmi.

2. Vasalás

Régi énemhez képest mennyivel kevesebbet vasalok! És nem bánom. Ágynemű, póló, nadrág? Felejtős! Ha szépen teregetjük ki a ruhákat, és mosásnál nem a legnagyobb fokozatra kapcsoljuk a centrifugát, akkor a ruhák jelentős része így is igényes lesz. Kivéve az ingeket sajnos. De hát azt éppen a párunk is megcsinálhatja, hiszen ő viseli. 😀

When I have a long list of housework and 0 fucks to give.

3. Portörlés

Ha belegondolsz, akkor az is elég, ha a tévét áttörlöd: hidd el, a többi kibírja még pár napig. Porszívózni viszont kell: nehogy a morzsákra rámozduljanak a hangyák. A porcicák is hervasztóan hatnak a közérzetre. Főleg ha a lábadról a tiszta ágyba is bekerülnek.

4. Törölgetés

Ez a legnagyobb időpocsékolás az ágyneművasalás után, hidd el. Megszárad az magától is. Elöl is maradhat. Szerencsésebbeknek a mosogatógépben. Totál felesleges pakolászni, ha nincs türelmed. Nekem tuti nincs.

5. Ágyazás

Ha kihagyod, akkor sincs semmi. Hiszen egész nap nem vagy otthon, nem látod. Este pedig, a jó meleg fürdő után szinte hívogat ez az otthonosság. Én viszont nem bírom ki: egyszerűen kényszert érzek, hogy az ágy rendezett legyen. Te viszont spórolhatsz vele!

6. Rendrakás

Ez csak azokra vonatkozik, akik nem bírják a rendetlenséget és egyébként mindig meg is csinálják. A rendrakás tuti, hogy közös ügy. Mindenki ki kell, hogy vegye a részét belőle. Nehogy egyedül csináld!

7. Vásárlás

Időszűkében megkockáztatom, hogy neten rendeljek. Vannak áruházak, ahol már olcsó az online vásárlás: legyen szó ruházatról, műszaki cikkről, kajáról vagy tisztítószerekről. Nem kell elmenni, válogatni, sorban állni, cipekedni: elég itthon áttekinteni az ajánlatot, párat kattintani. Órákat nyerhetsz. Ha mégis beugrasz a boltba, akkor légy célirányos: ne nézelődj, csakis az előre megírt listát kövesd.

+1 A főzés

Ez csak látszólag pluszmunka. Amikor egyébként is főzni kényszerülsz, készíts dupla adagot, amiből csak lehet. Sokkal kevesebb fáradság, mint ha kétszer főznél. A felét rakd a fagyasztóba. Áldás, mikor csak kiolvasztod a kész házi kosztot. Pörköltek, fasírt, kelt tészták (ha egyébként szeretsz ilyet készíteni: pogácsa, pizza, diós csiga), nokedli, zöldséges raguk, spagettiszósz: mind-mind nagyon jól viseli a fagyasztást.

 

Ezekkel a trükkökkel napi fél órát is nyerhetsz. És lesz időd arra, ami még hétköznap sem maradhat ki:

  • néhány csendes perc, amit egyedül tölthetsz egy finom tea vagy kávé mellett
  • legalább egy nyugodt étkezés
  • lédús gyümölcs nassolása
  • minőségi idő a gyerekeiddel
  • beszélgetés a pároddal, barátokkal
  • nevetés
  • vagy…

Szép napot!

 

 

Köszönöm, hogy benéztél hozzám. Ha hasznosnak, inspirálónak érezted a bejegyzést és olvasgatnál még, akkor látogass el az Írástól Lélekig nevű önismereti - grafológiai blogomra is. Vagy csatlakozz hozzánk a Facebookon, ahol beszélgethetünk mindenféléről. Gyereknevelés, oktatás, egészséges életmód, önismeret, finom ételek, nehéz döntések - vagy bármi, amit megoszthatnánk egymással. Legyen ez egy szuper jó közösség!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!