Írástól Lélekig Életmód Magazinja

Írj tele egy lapot minden nap és jobb ember leszel

 

…állítja egy grafológus.

 

Mi az elképzelés?

Vettem a fáradságot, és elolvastam Vimala Rodgers Grafoterápia, Változz együtt a kézírásoddal című könyvét. Rodgers szerint a saját kézírásunkat megváltoztatva pozitív irányban befolyásolhatjuk a személyiségünket, mert a tulajdonságainkhoz párosítható írásjellemzők módosulnak.

Mit kell tennem?

Az írás a személyiség tükre: a személyiségjegyeknek grafológiai jelek feleltethetőek meg. Egyszerűen fordítsuk meg a dolgot: az írásunkat alakítsuk át tudatosan, és akkor az agyunk (tudatalattink) igazodik az írásjellemzőkhöz, és a személyiségünkben észlelhető lesz a változás. Tehát szerinte a személyiségjegyek és a grafológiai jellemzők kölcsönösen hatnak egymásra.

Egyedül is elkezdhetem?

Á, dehogy! Akkor hogy folyna be ebből jelentős összeg a módszer kidolgozójának? Sehogy. Ellenben ha az általa kifejlesztett – és megvásárolt – sablont kezded utánozni, már van remény. Szerinte.

Mennyi ideig gyakoroljak?

Vimala Rodgers szerint csakis az ő betűtípusait másolgasd, lehetőleg napi 20 percig, és már érezheted az eredményt.

Hol sántít a feltevés?

Az írás egy tükör. A nagyjából 150 grafológiai jel együttesen mutatja meg a személyiségképedet. Ez a lenyomata annak, milyen vagy és annak is, éppen milyen a lelkiállapotod. Ha változni szeretnél, akkor nem a tükröt kell megfordítani, hanem az önismeretben fejlődni.  (Az Írástól Lélekig blogon sok érdekes cikket találsz az íráselemzéssel kapcsolatban.)

És a legnagyobb baki

Mindenki önálló, egyedi személyiség. Képtelenek vagyunk egyformán írni, egy sablont lekövetni (talán már elsős korunkban sem sikerült). Egy minta pontos másolása nem sikerülhet. Amint az egyéni tempónkra váltunk, máris kiütköznek az egyedi jelek.

Mi a megoldás?

Kamu tevékenységek helyett próbáljunk meg arra koncentrálni, amiben szeretnénk fejlődni. Teszem azt precízebbnek vagy türelmesebbnek lenni. Írás helyett a tudatosság és az akaraterő, ami ebben a segítségünkre lehet. És ha elindult a pozitív folyamat, azt az írásunk is megmutatja majd!

 

Köszönöm, hogy benéztél hozzám. Ha hasznosnak, inspirálónak érezted a bejegyzést és olvasgatnál még, akkor látogass el az Írástól Lélekig nevű önismereti - grafológiai blogomra is. Vagy csatlakozz hozzánk a Facebookon, ahol beszélgethetünk mindenféléről. Gyereknevelés, oktatás, egészséges életmód, önismeret, finom ételek, nehéz döntések - vagy bármi, amit megoszthatnánk egymással. Legyen ez egy szuper jó közösség!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!